Ezt a süteményt először a lányom kedvéért sütöttem, mert mindenképpen mákos sütit akart enni. Azóta már sokszor csináltam, és mindig nagy siker. Ráadásul nagyon gyorsan kész van, főleg ha az almát nem reszeljük, hanem aprítógépben aprítjuk. Ezzel rengeteg időt spórolunk, csak figyelni kell, hogy ne almapép legyen belőle :). Ha édes almát választunk, akár cukor hozzáadása nélkül is készíthető. Egy kedves barátunk ötlete, hogy tegyünk még bele apró kockákra vágott étcsokit, úgy is nagyon finom lehet :).
Hozzávalók:
6 db alma
5 db tojás
20 dkg mák(liszt)
20 dkg mandulaliszt
fahéj
2 tk szódabikarbona
1 BIO citrom héja
2-3 dkg kókuszvirágcukor
1,5 dl víz
Elkészítés:
- Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra.
- Nagy lyukú reszelőn lereszeljük, vagy aprítógépben összeaprítjuk az almákat.
- Felverjük a tojásokat.
- Hozzákeverjük a lisztet, a mákot, a fahéjat, a szódabikarbonát és a reszelt citromhéjat.
- Végül belekeverjük az almát és a vizet.
- Betesszük a sütőbe és kb 40 percig sütjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: