Gyors házi mogyorókrém (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, paleo)

Nem, nem nutella. Annál sokkal finomabb. És nemcsak finomabb, de tudjuk is, hogy miből van. Mivel csak kakaóval készül és nem rakok hozzá olvasztott csokit, pillanatok alatt készen van, és jóval kevesebb edényt kell hozzá összekoszolni. Jobb hűtőben tárolni, mert szobahőmérsékleten nagyon folyékony. Sajnos nem tudom, hogy meddig áll el, mert nálunk 2-3 napnál tovább sosem marad meg, akármennyit csinálok belőle ;).

Hozzávalók:

350 g mogyoró

15-20 g mandulaolaj

40 g kakaó

20 g kókuszvirágcukor

csipetnyi fahéj

opcionálisan vanília kivonat

Elkészítés:

  1. Addig pirítjuk a mogyorót 180 fokos sütőben, amíg a héja elkezd repedezni. Vigyázzunk, hogy ne égjen oda!
  2. Ledörzsöljük a mogyoró héját, és a tisztított mogyorót aprítógépbe tesszük.
  3. Addig őröljük, amíg a mogyoró állaga krémes lesz.
  4. Hozzáadjuk a mandulaolajat, a kakaót, kókuszvirágcukrot, a fahéjat és igény szerint a vaníliakivonatot.
  5. Homogénné keverjük a pépet, majd zárható üvegben hűtőbe tesszük.
Címkék: , , ,
Tovább a blogra »