Nem, nem nutella. Annál sokkal finomabb. És nemcsak finomabb, de tudjuk is, hogy miből van. Mivel csak kakaóval készül és nem rakok hozzá olvasztott csokit, pillanatok alatt készen van, és jóval kevesebb edényt kell hozzá összekoszolni. Jobb hűtőben tárolni, mert szobahőmérsékleten nagyon folyékony. Sajnos nem tudom, hogy meddig áll el, mert nálunk 2-3 napnál tovább sosem marad meg, akármennyit csinálok belőle ;).
Hozzávalók:
350 g mogyoró
15-20 g mandulaolaj
40 g kakaó
20 g kókuszvirágcukor
csipetnyi fahéj
opcionálisan vanília kivonat
Elkészítés:
- Addig pirítjuk a mogyorót 180 fokos sütőben, amíg a héja elkezd repedezni. Vigyázzunk, hogy ne égjen oda!
- Ledörzsöljük a mogyoró héját, és a tisztított mogyorót aprítógépbe tesszük.
- Addig őröljük, amíg a mogyoró állaga krémes lesz.
- Hozzáadjuk a mandulaolajat, a kakaót, kókuszvirágcukrot, a fahéjat és igény szerint a vaníliakivonatot.
- Homogénné keverjük a pépet, majd zárható üvegben hűtőbe tesszük.
Szia Mariana,
Persze, lehet sima vajjal is, csak azzal arra kell figyelni, hogy ha hűtőbe teszed, valószínűleg jobban megkeményedik. Az olívaolajnak lehet, hogy túl intenzív az íze ehhez, de kipróbálhatod.
Mézzel is lehet természetesen :).
Majd írd meg, hogy milyen lett!
Zsófi
Kedves Gyurka Fülöp,
Például egy ilyenbe:
http://www.mall.hu/mixer/concept-rm-3220-victoria-line
Üdv és szép estét,
Zsófi
Zsòfi it nincs mandula olaj, lehet, olívaolajjal olaj vagy sima vaj? Es en csak mézet haznalom lehet ezzel? En ki szeretnek próbálni ezt a finom házi nutellat.
Milyen aprítógépbe kell tenni?