Ezt a kenyeret már nagyon régóta sütjük, szinte minden nap. Nagyon hamar kész van a tésztája, és gyorsan meg is sül. A liszteket tetszés szerint lehet variálni, én sokszor sütöm zabliszttel is, de ezt gluténérzékenyeknek nem ajánlom (kivéve, ha garantáltan olyan malomban készült, ahol nem fordul elő glutén). Arra azért figyeljünk, hogy ha a szezámlisztnek magas az aránya, kesernyés lesz tőle egy kicsit.
Ez az adag általában elég négyünknek egy étkezésre. Ha mégis marad belőle, mindenképpen takarjuk be konyharuhába, mert különben kiszárad.
Nagyon finom például házi májkrémmel ;).
Hozzávalók:
50 g mandulaliszt
50 g szezámliszt
50 g lenmagliszt
20 g tökmagliszt
vagy 170 g zabliszt
3 db tojás
kb 1,5 dl víz
1 tk szódabikarbona
csipetnyi só
opcionálisan szezámmag (vagy bármilyen mag) a tetejére
Elkészítés: