Natur Organic

Házi májkrém (gluténmentes, tejmentes)

 

Ez a májkrém ízben simán lekörözi a bolti változatokat, ráadásul nem tartalmaz semmilyen ízfokozót, tartósítószert, színezéket, stb… A sárgarépa még egészségesebbé teszi, ugyanakkor egyáltalán nem érezni ki az ízét, és a turmixolásnak hála nem is látszik, hogy van benne (zöldségellenes gyerekeknek kiváló ;). A liba-, vagy kacsazsír pedig nagyon krémessé teszi. Tökéletes reggelire, vacsorára kenyérrel, de akár hosszúkásra vágott zöldségeket (karalábé, répa, stb) is mártogathatunk bele.

 

Házi májkrém

Hozzávalók:

50 dkg csirkemáj szív nélkül

10-15 dkg kacsazsír vagy libazsír

2 db közepes sárgarépa

2 db vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

só, bors, rozmaring

Elkészítés:

  1. Apróra vágjuk, vagy aprítógépben aprítjuk a hagymát, a répát és a fokhagymát, majd a kacsa- vagy libazsíron megdinszteljük.
  2. Hozzáadjuk a megtisztított és felaprított májat, fűszerezzük, és addig sütjük, amíg a máj is jól átsül. Figyeljünk, hogy ne süssük túl!
  3. Botmixerrel összeturmixoljuk, és (házi) kenyérrel tálaljuk.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!