Ez a májkrém ízben simán lekörözi a bolti változatokat, ráadásul nem tartalmaz semmilyen ízfokozót, tartósítószert, színezéket, stb… A sárgarépa még egészségesebbé teszi, ugyanakkor egyáltalán nem érezni ki az ízét, és a turmixolásnak hála nem is látszik, hogy van benne (zöldségellenes gyerekeknek kiváló ;). A liba-, vagy kacsazsír pedig nagyon krémessé teszi. Tökéletes reggelire, vacsorára kenyérrel, de akár hosszúkásra vágott zöldségeket (karalábé, répa, stb) is mártogathatunk bele.
Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj szív nélkül
10-15 dkg kacsazsír vagy libazsír
2 db közepes sárgarépa
2 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
só, bors, rozmaring
Elkészítés:
- Apróra vágjuk, vagy aprítógépben aprítjuk a hagymát, a répát és a fokhagymát, majd a kacsa- vagy libazsíron megdinszteljük.
- Hozzáadjuk a megtisztított és felaprított májat, fűszerezzük, és addig sütjük, amíg a máj is jól átsül. Figyeljünk, hogy ne süssük túl!
- Botmixerrel összeturmixoljuk, és (házi) kenyérrel tálaljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: