Ha a gyerekek nem szeretik a zöldségeket, ez a sütemény egy tökéletes megoldás, hogy mégis jusson beléjük. Egyáltalán nem érezni benne a répa ízét, az alma pedig sokkal puhábbá teszi, mint a hagyományos répatorták. A tetején a csoki végül meggyőzi a legválogatósabbakat is :).
Mivel mind a répa, mind az alma édes, nem feltétlenül igényel hozzáadott cukrot. Ha vaj helyett ghível vagy kókuszolajjal készítjük, paleo diétába is beilleszthető.
Hozzávalók:
20 dkg alma megtisztítva
20 dkg sárgarépa megtisztítva
4 db tojás
5 dkg kókuszvirág cukor
28 dkg mandulaliszt
4 dkg tökmagliszt
10 dkg aprított dió
15 dkg vaj/ghí/kókuszolaj
1 teáskanál fahéj
vanília kivonat
1 csipet szódabikarbona
80 g minőségi étcsoki (minimum 60%-os kakaótartalmú) a tetejére
1 ek mandulaolaj
Elkészítés:
- Lereszeljük, vagy aprítógépben összeaprítjuk a répát és az almát. (Én nem szoktam vesződni a reszeléssel, aprítógéppel sokkal gyorsabb, és ugyanolyan finom lesz tőle a sütemény :). Persze arra figyelni kell, hogy ne pürét készítsünk.)
- Felverjük a tojásokat a cukorral.
- Összekeverjük a liszteket a dióval, a fahéjjal és a szódabikarbonával.
- Hozzáadjuk a lisztet és a vanília kivonatot a tojáshoz, majd belekeverjük a szobahőmérsékletű vajat (vagy ghít/kókuszolajt), és végül a répát és az almát is.
- Formába öntjük és 180 fokos sütőben kb 35 percig sütjük.
- Vízgőz felett összeolvasztjuk a csokit, belekeverünk 1 evőkanál mandulaolajat, és rácsurgatjuk a torta tetejére.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: