Natur Organic

Almás répatorta egy kicsit másképp, csokival (gluténmentes)

Ha a gyerekek nem szeretik a zöldségeket, ez a sütemény egy tökéletes megoldás, hogy mégis jusson beléjük. Egyáltalán nem érezni benne a répa ízét, az alma pedig sokkal puhábbá teszi, mint a hagyományos répatorták. A tetején a csoki végül meggyőzi a legválogatósabbakat is :).

Mivel mind a répa, mind az alma édes, nem feltétlenül igényel hozzáadott cukrot. Ha vaj helyett ghível vagy kókuszolajjal készítjük, paleo diétába is beilleszthető.

Almás répatorta csokival

Hozzávalók:

20 dkg alma megtisztítva

20 dkg sárgarépa megtisztítva

4 db tojás

5 dkg kókuszvirág cukor

28 dkg mandulaliszt

4 dkg tökmagliszt

10 dkg aprított dió

15 dkg vaj/ghí/kókuszolaj

1 teáskanál fahéj

vanília kivonat

1 csipet szódabikarbona

80 g minőségi étcsoki (minimum 60%-os kakaótartalmú) a tetejére

1 ek mandulaolaj

Elkészítés:

  1. Lereszeljük, vagy aprítógépben összeaprítjuk a répát és az almát. (Én nem szoktam vesződni a reszeléssel, aprítógéppel sokkal gyorsabb, és ugyanolyan finom lesz tőle a sütemény :). Persze arra figyelni kell, hogy ne pürét készítsünk.)
  2. Felverjük a tojásokat a cukorral.
  3. Összekeverjük a liszteket a dióval, a fahéjjal és a szódabikarbonával.
  4. Hozzáadjuk a lisztet és a vanília kivonatot a tojáshoz, majd belekeverjük a szobahőmérsékletű vajat (vagy ghít/kókuszolajt), és végül a répát és az almát is.
  5. Formába öntjük és 180 fokos sütőben kb 35 percig sütjük.
  6. Vízgőz felett összeolvasztjuk a csokit, belekeverünk 1 evőkanál mandulaolajat, és rácsurgatjuk a torta tetejére.

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!