Epres-citromos kosár vagy torta (gluténmentes)

A citrom, az eper és a kakaó hármasa fantasztikus ízkombinációt alkot! Ebből a mennyiségből 12 kosár és 1 közepes torta jön ki. Azt hittem, ennyi süti sokáig elég lesz, de nem érte meg a másnapot :). Ha vaj helyett ghít használunk, paleolit diétába is beilleszthetjük.

Hozzávalók:

150 g vaj/ghí

1 db tojás

270 g mandulaliszt

35 g cukrozatlan kakaópor

eper

A töltelékhez:

5 db tojás

3 BIO citrom reszelt héja és leve

2 dl növényi tej / tejmix

Elkészítés:

  1. A tésztához összegyúrjuk a lisztet, a tojást,  a vajat és a kakaóport. Belenyomkodjuk a formába, amiben sütjük úgy, hogy legyen 2-3 cm vastag pereme (én szilikon formát használok), és hűtőbe tesszük 1 órára.
  2. 180 fokos előmelegített sütőben vakon sütjük 15 percig. (Letakarjuk sütőpapírral és valamilyen nehezéket teszünk rá, pl babot.) Fontos, hogy a sütő már meleg legyen, amikor berakjuk a tésztát.
  3. Közben elkészítjük a tölteléket: felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a citromok levét és héját, valamint a “tejet”.
  4. A tésztára ráhelyezzük az eperszeleteket, ráöntjük a citromos keveréket, és 35-40 perc alatt készre sütjük.
Címkék: ,
Tovább a blogra »