Férjem messziről, Guatemalából érkezett. Amikor várandós lettem a lányainkkal, anyósom és sógornőm is itt volt Magyarországon, úgyhogy személyesen mondhattuk el nekik az örömhírt. Anyósom reakciója a következő volt: gyorsan kérdéseket tett fel nekem, hogy “Elég érettnek érzed Magad ahhoz, hogy anya legyél?”, “Készen állsz az anyaságra?”. Majd jött a legfontosabb kérdés: “Tudsz tortillát csinálni?” 🙂 . A kérdés némileg meglepett, de férjem feltalálta magát: “Nem, de palacsintát tud.” Jelentem, azóta megtanultam tortillát is. Igazából semmi ördöngösség nincs benne. Egy speciális kukoricalisztet (masa harina a neve, Budapesten a Fővám téri Ázsia boltban lehet kapni) összekeverünk meleg vízzel, állni hagyjuk 5-10 percig, majd kis gombócokat gyúrunk, ilyeneket:
Utána két réteg nejlonzacskó közé tesszük, egy vágódeszkával kilapítjuk,
és palacsintasütőben megsütjük mindkét oldalát. Ha kész van, konyharuhával betakarjuk, hogy ne hűljön és száradjon ki.
És íme a bizonyíték, hogy mennyire gyerekjáték az egész 🙂
További receptek tortillával itt
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: