Natur Organic

Yassa csirkével (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes)

Pár évet Franciaországban töltöttem egy kollégiumban, ahol lehetőségem volt kicsit közelebbről megismerkedni néhány afrikai kultúrával. Mivel a konyhánk közös volt, sikerült eltanulnom pár klasszikus, főként szenegáli és marokkói receptet. A yassa (ejtsd: jásszá) egy tipikus szenegáli főétel. Ők rizzsel eszik, én most amaránttal készítettem, azzal is nagyon finom. Répa eredetileg nincs benne, de szerintem illik bele.

Pár szót érdemel még a “cube maggi”, vagyis a maggi kocka. Szenegálban, Mauritániában (és mint később megtudtam, Kamerunban is) mindent ezzel főznek. A minden tényleg mindent jelent, enélkül nem étel az étel, még a sima mezei rántottába is kell. Mivel én kerülök mindent, amiben hemzsegnek az E-betűk, természetesen nem tettem bele.

Yassa csirkével

 

Hozzávalók:

1 egész csirke, vagy 4-5 db csirkecomb

4 ek zsír/olaj

50 dkg vöröshagyma felszeletelve

3 evőkanál mustár, lehetőleg dijoni

3 gerezd fokhagyma

1 tk sürített paradicsom

2 citrom leve

só, bors

1 db maggi kocka

2 db répa felszeletelve

Elkészítés:

  1. Elkészítjük a  pácot: a mustárt, a reszelt fokhagymát, a citromok levét, a sürített paradicsomot és a sót, borsot, (maggi kockát) összekeverjük.
  2. Felmelegítünk 2 evőkanál zsírt/olajat egy serpenyőben, belerakjuk a hagymát, ráöntjük a pác felét, és lassú tűzön 15-20 percig sütjük. Ha elkezdene odakapni, beleöntünk egy kis vizet.
  3. A csirke darabjait beleforgatjuk a maradék pácba.
  4. Egy másik serpenyőben felhevítjük a másik 2 evőkanál zsírt/olajat, és megpirítjuk a csirkedarabok mindkét oldalát.
  5. Végül belerakjuk a csirkéket és a répát a hagymához, öntünk rá egy kis vizet, és együtt főzzük további 20-30 percig.
  6. Rizzsel vagy amaránttal tálaljuk.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!