Egy klasszikus francia étel gluténmentes változatban. Ha a tésztához vaj helyett ghit adunk, paleo étrendbe is beilleszthető.
Hozzávalók:
50 g len-tökmag liszt
100 g mandula mix liszt
1 db tojás
75 g vaj
200 g sonka/bacon/szalonna vegyesen, kockákra vágva
1 fej vöröshagyma apróra vágva
2 fej lilahagyma szeletelve
medvehagyma vagy újhagyma apróra vágva
1 tojás
2 dl növényi tej
reszelt sajt
só, bors
3 paradicsom szeletekre vágva
opcionálisan bébispenót levelek
Elkészítés:
- A tésztához összegyúrjuk a liszteket, a tojást és a vajat. Belenyomkodjuk a formába, amiben sütjük úgy, hogy legyen 2-3 cm vastag pereme (én szilikon formát használok), és hűtőbe tesszük 1 órára.
- 180 fokos előmelegített sütőben vakon sütjük 15 percig. (Letakarjuk sütőpapírral és valamilyen nehezéket teszünk rá, pl babot.) Fontos, hogy a sütő már meleg legyen, amikor berakjuk a tésztát.
- Egy serpenyőben zsírjára sütjük a szalonnát. Hozzáadjuk a sonkát és a vöröshagymát
- Ha a hagyma üvegesre sült, beledobjuk a lilahagymát és a medvehagymát és/vagy az újhagymát, jól átforgatjuk, és 1-2 perc után levesszük a tűzről.
- Megvárjuk, amíg kicsit kihűl a töltelék, összekeverjük a tojással és a tejjel, sózzuk, borsozzuk (ügyeljünk arra, hogy a sonka/szalonna/bacon is sós!).
- A tésztára ráhelyezzük a paradicsomszeleteket és a spenótot, ráöntjük a tölteléket, és végül megszórjuk reszelt sajttal.
- 180 fokos sütőben 35-40 percig sütjük, amíg egy picit megpirul a sajt a tetején.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: