Natur Organic

Quiche (gluténmentes)

Egy klasszikus francia étel gluténmentes változatban. Ha a tésztához vaj helyett ghit adunk, paleo étrendbe is beilleszthető.

Quiche

Hozzávalók:

50 g len-tökmag liszt

100 g mandula mix liszt

5 g petrezselyem liszt

1 db tojás

75 g vaj

200 g sonka/bacon/szalonna vegyesen, kockákra vágva

1 fej vöröshagyma apróra vágva

2 fej lilahagyma szeletelve

medvehagyma vagy újhagyma apróra vágva

1 tojás

2 dl növényi tej

reszelt sajt

só, bors

3 paradicsom szeletekre vágva

opcionálisan bébispenót levelek

Elkészítés:

  1. A tésztához összegyúrjuk a liszteket, a tojást és a vajat. Belenyomkodjuk a formába, amiben sütjük úgy, hogy legyen 2-3 cm vastag pereme (én szilikon formát használok), és hűtőbe tesszük 1 órára.
  2. 180 fokos előmelegített sütőben vakon sütjük 15 percig. (Letakarjuk sütőpapírral és valamilyen nehezéket teszünk rá, pl babot.) Fontos, hogy a sütő már meleg legyen, amikor berakjuk a tésztát.
  3. Egy serpenyőben zsírjára sütjük a szalonnát. Hozzáadjuk a sonkát és a vöröshagymát
  4. Ha a hagyma üvegesre sült, beledobjuk a lilahagymát és a medvehagymát és/vagy az újhagymát, jól átforgatjuk, és  1-2 perc után levesszük a tűzről.
  5. Megvárjuk, amíg kicsit kihűl a töltelék, összekeverjük a tojással és a tejjel, sózzuk, borsozzuk (ügyeljünk arra, hogy a sonka/szalonna/bacon is sós!).
  6. A tésztára ráhelyezzük a paradicsomszeleteket és a spenótot, ráöntjük a tölteléket, és végül megszórjuk reszelt sajttal.
  7. 180 fokos sütőben 35-40 percig sütjük, amíg egy picit megpirul a sajt a tetején.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!