Natur Organic

Csokis-mandulás keksz / Ischler (gluténmentes)

Ezt a süteményt először a sima csokis változatban készítettem el. Úgy is nagyon finom volt, de egy icipicit száraznak találtam. Így jött az ötlet, hogy tegyek bele lekvárt, és ischlerként fantasztikusan jó lett. Nagyon fontos, hogy minimum 1 órát pihentessük a kész tésztát a hűtőben, mert ha nem elég hideg, nagyon ragadós lesz, és nehéz vele dolgozni. Éppen ezért viszonylag gyorsan kell végezni a szaggatással, és a lehető legkevesebbet melengessük a kezünkben. Mindenképpen kezeletlen citromot használjunk, a Lidl-ben és a Spar-ban is szokott lenni. Úgy tudom, hogy az Aldi-ban is, de oda nagyon ritkán megyek, így személyesen még nem láttam.

Aki ért hozzá, foglalkozhat a csoki temperálásával is, nekem erre nagyon ritkán van időm, és az ízélményen nem változtat.

 

Ischler csokis-mandulás keksz

Hozzávalók:

150 g mandula mix liszt + a nyújtáshoz

50 g vaj

1 tojás

40 g kókuszvirágcukor (ízlés szerint több, vagy kevesebb)

néhány csepp vaníliakivonat

csipetnyi reszelt BIO citromhéj

80 g étcsoki (minimum 60%-os)

1 evőkanál olaj

Elkészítés:

  1. Keverjük habosra a vajat a cukorral, majd adjuk hozzá a tojást, a lisztet, a vaníliát és a citromhéjat. Jól gyúrjuk össze és tegyük be a hűtőbe minimum 1 órára.
  2. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  3. Nyújtsuk ki a tésztát jól belisztezett munkalapon kb 3 mm vastagra, kiszúróval szaggassunk ki belőle szíveket (vagy amilyen formákat szeretnénk), és tegyük be a sütőbe 14-15 percre.
  4. Közben olvasszuk össze a csokit vízgőz fölött az olajjal.
  5. Hagyjuk kihűlni a kekszeket, majd mártsuk be a csokiba őket.
  6. Ha ischlert csinálunk, két kekszet ragasszunk össze lekvárral, és így mártsuk az olvasztott csokiba.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!