Natur Organic

Csizmás adventi naptár házilag

 Amikor a lányaim 2 évesek lettek, elérkezettnek láttam az időt, hogy legyen egy igazi adventi naptáruk. Mivel sehol nem találtam olyat (elérhető áron), ami tetszett volna, úgy döntöttem, hogy én készítem el. Erre a csizmás változatra esett a választásom, ami igaz, hogy időigényes, de végtelenül egyszerű, bárki képes megcsinálni. Mondjuk valószínűleg sokkal hamarabb kész lett… Tovább »

Baglyok gyurmából Halloween-re gyerekekkel

Idén minket is elkapott a Halloween-őrület, igaz csak egy kicsit, de ezeket a baglyokat nem tudtam kihagyni :). Az alapötlet innen van. Ha gyurmázni támad kedvünk, legtöbbször só-liszt gyurmát készítek. Ennek több előnye is van: egyrészt nagyon olcsó. Másrészt dupla szórakozást nyújt: ha nem színezzük semmivel, száradás után ki is festhetjük őket, a gyerekeim imádják!… Tovább »

7 egyszerű és mégis nagyszerű gyurmafigura gyerekekkel

Egy borongós-esős nap (mint amilyen a mai is) tökéletes alkalom arra, hogy kicsit kreatívkodjunk a gyerekekkel. Gyurmázni nem csak drága gyurmákkal lehet, készíthetünk magunk is egyszerű só-liszt gyurmát, amit vagy megfestünk ételfestékkel, vagy szárítás után kifestjük. A gyurma hozzávalói: egy rész só, egy rész liszt, és annyi víz, amennyivel gyurma-állagot kapunk, érdemes apránként hozzáadni a vizet. Régen… Tovább »

Gumicukor házilag adalékanyagok és cukor nélkül!!! (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, paleo)

Azt hiszem kevés olyan gyerek van, aki ne szeretné a gumicukrot. A szülők már kevésbé, főleg, ha elolvassák az összetevőket… Pedig a gumicukor nagyon könnyen elkészíthető otthon is! Így tudjuk, hogy mi van benne, ráadásul jóval olcsóbb, mint a bolti változat. Igen, akkor is, ha agar agarral zselésítünk. Egy 60 grammos agar-agar 2000 Ft körül… Tovább »

Húsvéti asztaldíszítés fillérekből

A húsvéti asztalt dekorálhatjuk mutatós, saját készítésű díszekkel is, ráadásul jóval olcsóbban, mintha készen vennénk őket. Nagyobb gyerekek be is szállhatnak a hajtogatásba. Az elkészítés menete megtekinthető videón a képek alatti linkre kattintva. Ezekhez a nyuszis ültetőkártyákhoz nem kell más, mint szép, színes papír és egy kis ragasztó: Tojástartók színes papírból: Nyuszi alakú szalvéták: És… Tovább »

Homokozó 1. rész

Majdnem egy éve költöztünk kertes házba, de a „kertet” csak 1 hónapja tudtuk elkezdeni rendbe rakni. Azért idézőjelben a „kert”, mert méretre nem túl nagy, de azért így is tudtunk helyet szorítani egy kis veteményesnek (erről részletesebben írok majd egy későbbi bejegyzésben), egy fának, néhány áfonyabokornak és egy homokozónak. Mert hiába kicsi a kert, 3… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!