Natur Organic

Gyümölcskenyér mandulalisztből (gluténmentes, tejmentes, paleo)

 Nagyon szeretem ezt a gyümölcskenyeret: könnyen és gyorsan elkészíthető, a mandulaliszt pedig nagyon finom ízt ad neki. Az aszalt gyümölcsöket ízlés szerint variálhatjuk, akár még csokidarabokkal is feltuningolhatjuk. 

Aki nem paleo, vagy gluténérzékeny, csak egészségesen szeretne enni, az nyugodtan készítheti zablisztből is.

 

 gyümölcskenyér

Hozzávalók:

5 dkg kókuszliszt

15 dkg mandulaliszt

8 db tojás

20 dkg vaj / ghí / kókuszzsír

4 dkg kókuszvirágcukor

BIO citromhéj

vanília kivonat

10 dkg aszalt sárgabarack

10 dkg aszalt szilva

1 tk szódabikarbóna

 10 dkg étcsoki (minimum 70%-os) a tetejére

Elkészítés:

  1.  A szobahőmérsékletű vajat / kókuszzsírt a kókuszvirágcukorral, a tojások sárgájával, a citromhéjjal és a vaníliával habosra verjük.
  2. Külön felverjük a tojások fehérjét.
  3. Az aszalt gyümölcsöket apróra vágjuk, elkeverjük a lisztekkel és a szódabikarbónával.
  4.  Felváltva belekeverjük fakanállal (vagy bármilyen más keverő kanállal, a lényeg, hogy ne habverővel) a vajba a fehérjét és a liszttel elkevert gyümölcsöket.
  5. Szilikonos, vagy sütőpapírral kibélelt  sütőformába öntjük a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 percig sütjük.
  6. Miután kihűlt, kivesszük a formából, és olvasztott csokival leöntjük. (előtte a csokit temperáljuk, azaz vízgőz felett felolvasztjuk a csoki 3/4-ét, levesszük a tűzről, és belekeverjük a maradékot)

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!